40-ГОДИШНО ТВОРЕШТВО: Прониклива и хибридна книжевна форма

Издавачката куќа „Авант прес“ од Скопје ја објави книгата „222 антиупатства за лична употреба (1978-2018)“ од Александар Прокопиев, прозаист и есеист со постмодернистички израз. Книгата „222 антиупатства за лична употреба (1978-2018)“ од Александар Прокопиев претставува заокружување на 40-годишното творештво на оваа исклучително интересна, прониклива и хибридна книжевна форма по која авторот е препознатлив. Збирното издание …

40-ГОДИШНО ТВОРЕШТВО: Прониклива и хибридна книжевна форма Read More »