Изненадување на изборите во Унгарија: Аутсајдерот во водство

Според моменталните податоци, градоначалникот на еден мал унгарски град, Петер Марки-Зај, аутсајдер без партиска припадност, има предност пред Клара Добрев во изборот на кандидат кој ќе се кандидира против премиерот Виктор Орбан на парламентарните избори во 2022 година.  На парламентарните избори следната година, Орбан, за прв пат од доаѓањето на власт во 2010 година, ќе се соочи …

Изненадување на изборите во Унгарија: Аутсајдерот во водство Read More »