• асуц

Македонски средношколци на пракса во Шпанија: Покажавме знаење и голем потенцијал на стручното образование

Седум ученици од средните училишта АСУЦ „Боро Петрушевски” и СУГС „Владо Тасевски” од Скопје реализираа едномесечна пракса во компании во Севилја, Шпанија, од каде се вратија со поголемо професионално и практично искуство. Посетата се реализираше во рамки на три годишен проект INTERVET Западен Балкан, кој ќе овозможи над 360 ученици од стручните средни училишта од земјите …

Македонски средношколци на пракса во Шпанија: Покажавме знаење и голем потенцијал на стручното образование Read More »