Tag : американско присуство

Вести Свет

Ирак: Верски лидер повика на големи демонстрации против присуството на САД во земјата

Слободен печат
Ирачкиот шиитски лидер Моктада Садр денеска повика на големи демонстрации поради американското присуство во Ирак. – Ирачкото небо и неговиот суверенитет го кршат окупациски сили,...