Tag : амазонска прашува пожар

Вести Свет

Зголемен ризик од пожари во Амазонската прашума

Слободен печат
Официјалните податоци од Бразил покажуваат дека во јули е регистрирани забележително зголемување на пожарите во Амазонската прашума во однос на истиот месец минатата година и дека тоа...