Tag : алроса

Вести Економија Слајдер

Русија го презема приматот на пазарот со обоени дијаманти

Слободен печат
Еден од најголемите руски производители на дијаманти, „Алроса“, ќе го преземе водството на пазарот со обоени дијаманти, откако наскоро ќе се затвори австралискиот рудник Аргајл....