Отворена истрага против шефот на кабинетот на Макрон

Шефот на кабинетот на францускиот претседател Емануел Макрон е ставен под официјална истрага откако не се изјаснил за неговата поврзаност со голема компанија за испорачување, пренесува Политико. Алексис Колер, најдоверливиот советник на Макрон, многумина битен фактор зад претседателот, со малку одлуки донесени без негов придонес. Наводните обвинувања против Колер датираат од пред тој да се …

Отворена истрага против шефот на кабинетот на Макрон Read More »