ВИДЕО | Три години од смртта на Горан Стефановски: Неговото дело треба критички да се проучува

Во саботата се одбележа третата годишнина од заминувањето на најзначајниот современ македонски драмски писател Горан Стефановски. По тој повод објавена е монографија „Горан во Драмски“ за неговите драмски текстови, премиерно поставени во Драмски театар од Александра Бошковска. – Чест за мене да ја изработам оваа книга. Беше некако логично од Драмски да произлезе некаков белег …

ВИДЕО | Три години од смртта на Горан Стефановски: Неговото дело треба критички да се проучува Read More »