Специјалниот суд за корупција и организиран криминал побара заплена на имот на поранешни познати албански судии

Специјалниот суд за корупција и организиран криминал донесе одлука за заплена на имотот на поранешниот претседател на Уставниот суд, Башким Дедја, на Фатос Луло, поранешен судија во Уставниот суд и Шкелзен Селими, поранешен судија во Врховниот суд. Тројцата не го поминаа ветингот, бидејќи не можеа да го потврдат потеклото на имотот со кој располагаат, по …

 Специјалниот суд за корупција и организиран криминал побара заплена на имот на поранешни познати албански судии Read More »