ОН: Над 155 милиони луѓе лани се соочиле со акутен глад

Најмалку 155 милиони луѓе во светот се соочиле со акутен глад во 2020 година, а на 133.000 итно им е потребна храна за да се избегне глад. Изгледите за 2021 година се исто толку мрачни или уште полоши. Ова се наведува во извештајот на 16 организации. Во извештајот, што се фокусира на 55 земји, на …

ОН: Над 155 милиони луѓе лани се соочиле со акутен глад Read More »