Романскиот суд го рехабилитираше Адријан Настасе

Врховниот касационен суд на Романија го рехабилитираше поранешниот премиер Адријан Настасе, кој е осуден за два случаи на корупција, објави Аџерпрес. Во 2012 година, Настасе беше осуден на 2 години затвор за незаконско користење на средства од приватна компанија во изборната кампања во 2004 година, а во 2014 година на 4 години затвор за поткуп …

Романскиот суд го рехабилитираше Адријан Настасе Read More »