• абдала хамдок

Што се случуваше во Судан: Кризата заврши, каква е судбината на земјата?

Суданската војска објави договор за враќање на Абдала Хамдок на функцијата премиер, нешто помалку од еден месец откако ја распушти неговата влада со државен удар. Договорот се соочува со противење од демонстрантите кои претходно го гледаа Хамдок како симбол на отпорот кон воената власт, а неговиот потпис на договорот го сметаат за предавство, пишува Ројтерс. …

Што се случуваше во Судан: Кризата заврши, каква е судбината на земјата? Read More »