Мемети: Секој заслужува хуман третман, а тортурата не е ништо друго туку злосторство против човештвото

Секој заслужува хуман третман, а тортурата не е ништо друго туку злосторство против човештвото. Ова налага сите луѓе, па и на оние кои од која било  причина слободата на движење им е ограничена да бидат третирани без да им се погази достоинството, напиша народниот правобранител Иџет Мемети по повод Меѓународниот ден за поддршка на жртвите …

Мемети: Секој заслужува хуман третман, а тортурата не е ништо друго туку злосторство против човештвото Read More »