Tag : 14.500 денари

Економија Слајдер

Мерката 14.500 денари ги задржа работниците, но дел не добија плати, парите завршија кај работодавачите, ќе следат санкции

МИА
Да се поддржат фирмите и да не се отпуштат работниците, со ваква цел беше воведена мерката за плата од 14.500 денари по вработен, како дел...
Вести Економија

Нова верзија на софтвер за користење на финансиска поддршка за исплата на плати и субвенционирање на придонеси

Слободен печат
Врз основа на Уредба со законска сила за финансиска поддршка на работодавачите погодени од здравствено-економската криза предизвикана од вирусот covid-19, заради исплата на платите за месеците...
Вести Економија Слајдер

Нов сет мерки за јакнење на потрошувачката, 21.542 компании ќе добијат по 14.500 денари по работник за месец април

Слободен печат
Се подготвува нов сет мерки за реконструирање и заживување на македонската економија и надминување на последиците од коронавирусот. Третиот пакет мерки, според најавите од Владата,...