• планета

Успех на НАСА: Пронајде мала планета на која може да се живее

НАСА во орбитата на ѕвезда која е оддалечена само 100 светлосни години од нас, пронајде мала планета, која е слична на Земјата. Ја нарекоа ТОИ 700е и веројатно станува збор за карпеста планета која е 5 отсто помала од Земјата. Ова е веќе четврта планета околу малата и ладна ѕвезда од М класа. Откривањето на …

Успех на НАСА: Пронајде мала планета на која може да се живее Read More »