• народен правобранител

Најмногу претставки до Народниот правобранител има за судството, извршителите, адвокатите…

Надлежните институции не се доволно спремни и немаат доволно капацитет и ресурси за да се промени состојбата со ниската доверба на граѓаните во правосудството, оценува народниот правобранител Насер Зибери. Коментирајќи ја анкетата на ИРИ за падот на довербата на граѓаните во правосудството, Зибери на денешната прес-конференција појасни дека тука пред сѐ мисли на републичкиот Судски …

Најмногу претставки до Народниот правобранител има за судството, извршителите, адвокатите… Read More »