• економија

Анализа на Политико: Коцкањето на Макрон создава големи фискални главоболки за ЕУ

Дали Европа се најде во момент на најголема несигурност и непредвидливост? И покрај тоа што центарот беше опширно одржан на изборите за Европскиот парламент, новата десница, исто така, оствари придобивки. Подоцнежната одлука на францускиот претседател Емануел Макрон да распише предвремени избори сега ја втурна неговата земја во политичка криза. И покрај неодамнешното одобрување на новиот …

Анализа на Политико: Коцкањето на Макрон создава големи фискални главоболки за ЕУ Read More »