Тачи: Мнозинството има 61 пратеник, а не 59

Мендух Тачи претседател на ДПА Фото: Драган Митрески - Слободен Печат

Актуелното парламентарно мнозинство има 61 пратеник, а не 59, изјави претседателот на ДПА, Мендух Тачи.

Тој појасни дека 59+1 со пратеникот Кастриот Реџепи се 60, додека пак за 61-виот пратеник не открива.

„Мнозинсвото има 61 пратеници. Имаме 61, ова не се дискутира“, посочи тој.

Видео на денот