СЗО ќе ја одобри руската вакцина Спутник V

Руска вакцина „Спутник В“ / Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Светската здравствена организација (СЗО) најверојатно до средината на септември ќе ја одобри руската вакцина Спутник V против коронавирусот

Според  помошникот генерален директор на СЗО  Маријангела Симао процесот на одобрување на Спутник е во тек, и во моментов се поминува низ некои законски процедури

Проценките на вакцините започнале во јули и се  очекува конечната евалуација на одобрувањето на вакцината да се направи до средината на септември, велат од светската здравствена организација

Видео на денот