Светска банка одобри 200 милиони долари дополнителни средства за Украина

светска банка
Светска банка / Фото: МИА

Светска банка денеска соопшти дека ќе обезбеди околу 200 милиони долари дополнителни средства за да помогне во обезбедувањето социјална грижа за ранливите луѓе во Украина.

Оваа сума е дополнување на 723 милиони долари одобрени минатата недела.

Финансирањето е дел од пакетот за помош во вредност од 3 милијарди американски долари што Светската банка веќе објави дека го подготвува за Украина во наредните месеци.

ВО ЖИВО | Конфликтот во Украина, вести од минута во минута: Преговорите продолжуваат

 

Видео на денот