Загинало осумгодишно момче во сообраќајна несреќа кај Прокупље

Според првите информации, тоа сакало да си пуште вода од чешмата, но додека ја преминувало улицата, наишол автомобил и удрил право во момчето.

49
Фото: Небојша Мандиќ / Илустрација

Осумгодишно момче од Бор загинало во сообраќајна несреќа која се случила околу 17 часот кај Прокупље.

Според првите информации, тоа сакало да си пуште вода од чешмата, но додека ја преминувало улицата, наишол автомобил и удрил право во момчето.

Детето загинало на лице место.

Увидот е во тек, пренесува српски „Курир”.