Во Мјанмар убиени најмалку 6.700 лица месец-дена

Во Мјанмар убиени најмалку 6.700 лица месец-дена

128
SHARE

Околу 6.700 припадници на заедницата Рохинџа се убиени во првиот месец од конфликтот во Мјанмар, во периодот меѓу 25 август и 25 септември, соопштува организацијата Лекари без граници.

Организацијата наведува дека можно е бројот на убиени да е доста поголем. Повеќе од 640.000 припадници на ова племе избегаа од Мјанмар во Бангладеш поради конфликт.

Војската на Мјанмар пак, тврди дека има околу 400 мртви „терористи“ од заедницата Рохинџа.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY