Тројца германски скијачи загинаа во лавина во Австрија

Полицијата во Форалберг денеска соошти дека морале да ја сопрат потрагата по четвртиот Германец, на возраст од 28 години, поради големиот ризик од снег и лавини. Бројот на загинатите во Европа во невремето се зголеми на 24 во изминатиот месец.

51

Телата на скијачите на возраст од 57, 36 и 32 години беа извлечени во саботата вечерта во близина на Лех во најзападната австриска провинција Форалберг, неколку часа по пријавувањето на жената на еден од скијачите дека се исчезнати.

Полицијата во Форалберг денеска соошти дека морале да ја сопрат потрагата по четвртиот Германец, на возраст од 28 години, поради големиот ризик од снег и лавини. Бројот на загинатите во Европа во невремето се зголеми на 24 во изминатиот месец.

Властите во јужна Германија и Австрија вчера го користеа мирното време за чистење на големите снежни наноси на покривите и патиштата.