Шчетинин: Венецуела не побара воена помош од Русија

На новинарски коментар дека сирискиот претседател Башар ал Асад се обратил кон Русија за воена помош, Шчетинин нагласи дека споредбата е погрешна.

58
венецуела знаме

Владата на Венецуела не побарала воена помош од Русија за решавање на кризата во земјата, изјави денеска директорот на латино-американскиот оддел во руското Министерство за надворешни работи Алекандер Шчетинин.

На новинарски коментар дека сирискиот претседател Башар ал Асад се обратил кон Русија за воена помош, Шчетинин нагласи дека споредбата е погрешна.

– Ако ја анализирата разликата меѓу Сирија и Венецуела, ќе видите дека е голема, изјави тој.