Се урна рудник во Кина, загинаа најмалку 21 рудари

Спасени се 66 рудари, нагласуваат локалните власти. Иако бројот на несреќи во кинески рудници во изминатата деценија е намален, Кина е и понатаму во врвот на листата по број на настрадани во рудници.

18

Најмалку 21 рудар загинаа откако се урна рудник во северниот дел од Кина, соопштија властите во градот Шенму во провинцијата Шанси.

Спасени се 66 рудари, нагласуваат локалните власти. Иако бројот на несреќи во кинески рудници во изминатата деценија е намален, Кина е и понатаму во врвот на листата по број на настрадани во рудници.