Отворен оган врз средно училиште на Флорида, најмалку 50 повредени

184
Фото Принтскрин/Курир.рс

Во средно школо во Паркленд, Флорида, се случи вооружен напад при кој се повредени најмалку 50 лица. Полицијата не пушта никој да влезе, ниту да излезе од имотот на училиштето.

На местото на настанот освен полицијата, се наоѓаат и неколку возила на итната помош, а неколку лица се изнесени на носилки и пренесени во најблиските болници.

Наставниците и учениците се останати во училиштето, додека по нив да дојдат безбедносни сили.