Кинеска лунарна Нова година – година на свињата ГАЛЕРИЈА

279
Фото Профимедиа

Милиони луѓе од Кина, но и низ целиот свет, со големи прослави, ја дочекаа лунарната Нова година, која овојпат е во знакот на свињата.

Според кинеската традиција, свињата е симбол на оптимизам, ентузијазам и трудољубиво работење.