Евакуирана метро станицата Черинг Крос поради дојава за бомба

19
Фото: EPA-EFE/Isabel Infantes

Метро станицата Черинг Крос била евакуирана и не работела повеќе од еден час поради лажна закана од бомба.

Британската полиција соопштила дека дојавата била лажна, а човекот кој се заканувал бил приведен.

Приведениот бил 38-годишен маж кој имал психички проблеми.  Тој утрово стоел на шините и се заканувал дека ќе активира бомба.