Два силни земјотреси ја потресоа Алјаска

Pрвиот земјотрес бил со јачина од 6,5 степени, а вториот со јачина на од 5,1 степени според Рихтеровата скала.

756
Твитер/Принтскрин

Два земјотреси во период од 15 минути ја потресоа Алјаска. Како што пишуваат америсканските медиуми, првиот земјотрес бил со јачина од 6,5 степени според Рихтеровата скала. Погоден е југозападниот дел на Алјаска, а епицентарот се наоѓал 64 километри од Кактовик.Вториот земјотрес се случил петнаесетина минути подобна и бил со јачина од 5,1 степени, а епицентарот е во Фербанкс, втор по големина град на Алјаска.