Драматично слетување во Франција: Авион се забил во снегот ВИДЕО

Ова се случувало во близина на францускиот ски-центар Куршевал. Авионот се излизгал од пистата и се забил во купот снег во близина.

359

Пилотот на мал авион немал време да го исконтролира леталото, па најбезбедно било да препушти да се забие во купот со снег.

Ова се случувало во близина на францускиот ски-центар Куршевал. Авионот се излизгал од пистата и се забил во купот снег во близина.

За среќа, во оваа несреќа нема загинати. Потешко повредена е една жена. Покрај пилотот, во леталото имало уште пет патници.

Нивна среќа било што снегот навеал во голема количина и со тоа е спречена поголема катастрофа.