Дочекана Новата 2019 година низ светот ГАЛЕРИЈА

Прославите секаде се одвиваа со зголемено обезбедување, откако во 2017 во Лос Анџелес имаше вооружен напад, во кој загинаа 57 лица.

207
Нова година на Тајмс сквер - Фото ЕПА/ЕФЕ

Со спектакуларни прослави, огномети, концерти и многу луѓе, Новата 2019 година беше дочекана секаде во светот.

Прославите секаде се одвиваа со зголемено обезбедување, откако во 2017 во Лос Анџелес имаше вооружен напад, во кој загинаа 57 лица.

Погледнете ја галеријата и барем малку доловете од делот од атмосферата на дочеците низ светот: