Снег во грчкото летувалиште Паралија (ФОТО)

336

Снег падна и во Грција. На социјалните мрежи се појавија фотографии од познатото летувалиште Паралија пориено со снег.

Врнежи од снег се најавиваат и во Солун и во Атина. Во грчката метропола поради студениот бран е отворено уште едно место за престој на бездомниците, пренесува грчката агенција АТА.

Студениот бран, кој се очекува низ цела Грција ќе донесе исклучително ниски температури.