Грипот во Хрватска одзема два животи

Хрватскиот завод за јавно здравство потврди дека од последици од болеста починале две лица, а врвот на епидемијата допрва се очекува.

32
Профимедиа

Во Хрватска забрзано се шири вирус на грип, а до сега се регистрирани 1.125 болни, додека две лица починале.

Хрватскиот завод за јавно здравство потврди дека од последици од болеста починале две лица, а врвот на епидемијата допрва се очекува.

Докторот Марко Кутлеша од Клиниката за инфективни болести во Загреб изјави дека оваа година доминира типот А, Х1Н1, што значи дека се очекуваат повеќе компликации со белите дробови.