Бајден во трка за претседател – ќе се знае за неколку недлеи

-Ќе се обидам, рече Бајден во разговорот, кој соговорникот го протолкувал дека е сигурен за кандидирање.

89

Поранешниот американски потпретседател Џозеф Бајден ќе ја задржи јавноста во неизвесност за кандидатурата за американски претседател во 2020 година, иако „Хил” пишува дека веќе одлучил да влезе во трката за Белата куќа.

Неименуван официјален претставник на Демократската партија и член на Конгресот, наречен „Хил”, рече дека Бајден неодамна му кажал во телефонскиот разговор дека има намера да се бори за претседателската кандидатура на партијата.

-Ќе се обидам, рече Бајден во разговорот, кој соговорникот го протолкувал дека е сигурен за кандидирање.

Бајден (76) му предложил на членот на Конгресот состанок на кој ќе се дискутира за стратегијата на изборната кампања и да се побара поддршка од него.

Вашингтон пост објави текст со наслов „Ако Џо Бајден се кандидира, тој ќе победи”,а во прашање е извештај од конференција во Вашингтон, каде што зборувал поранешниот американски потпретседател.