Напад врз болница во Сирија

Немаше жртви во нападот, бидејќи болницата, како што е наведено, беше напуштена и единствено материјална штета е предизвикана.

105

Со израелска артилерија е нападната болница и набљудувачки пункт во јужната сиријска провинција Кунеитра, недалеку од границата со Израел.

Немаше жртви во нападот, бидејќи болницата, како што е наведено, беше напуштена и единствено материјална штета е предизвикана. Целта на нападот беше опсерваторијата, јавува државната телевизија на Сирија.

“Целта на нападот беше болницата Кунјајтри , која беше уништена со неколку топовски гранати, а нападот беше во опсерваторијата во  Јубара ал-Хашаб “, објави телевизијата Икбарија, според податоците на каналот, гранатирано е и подрачјето Тел ел Дарија