15 луѓе го загубија животот во поплавите во Кина

Уништени се мостови, патишта, блокиран е железничкиот сообраќај а најзагрозена е југозападната провинција Сечуан.

36

Обилните дождови и невремето што предизвика хаос во Кина однесе 15 животи.

Илјадници жители се евекуираат од најкритичните подрачја.

Уништени се мостови, патишта, блокиран е железничкиот сообраќај а најзагрозена е југозападната провинција Сечуан.