Суеверни познати личности: Пабло Пикасо не ја фрлал својата стара облека, истрижената коса и исечените нокти

Суеверието не е првиот термин што го поврзуваме со уметниците. Кога станува збор за познати личности, најсуеверни се веројатно спортистите, од кои многумина внимаваат со кое стапало прво ќе стапнат на теренот, секогаш си шепотат исти зборови пред натпреварт или се многу посветени како ќе ја наместат долната облека пред давање сервис. Но, далеку од … Продолжи со читање Суеверни познати личности: Пабло Пикасо не ја фрлал својата стара облека, истрижената коса и исечените нокти