Судот во Џакарта обвини највисоки функционери за загадувањето

Џакарта, Индонезија / Фото: Архива

Судот во главниот град на Индонезија, Џакарта, денеска соопшти дека властите несовесно пропуштиле да воспостават соодветни стандарди во врска со загадувањето на воздухот, одлучувајќи во корист на граѓанската група што ја поднела тужбата.

Поднесена е правна тужба во врска со загадувањето на воздухот против индонезискиот претседател Џоко Видодо, неколку министри во кабинетот и истакнати локални претставници.

Советот од тројца судии, одлучил дека властите биле немарни во неколку области.

Извор: МИА

Видео на денот