Струшките и кичевските средношколци од четврток ќе одат на класична настава

Средно училиште / Фото: Драган Митрески - Слободен печат

Нема нова препорака за изведување онлајн настава за учениците од средните училишта во Струга и во Кичево, па тие од четврток ќе одат на класична настава во нивните школи, објави Алсат.

Во среда завршува актуелната препорака за настава преку интернет за средношколците од овие два града. Нивните врсници во Тетово и Гостивар ќе продолжат со настава „онлајн“ уште една недела.

Денеска беа потврдени уште два случаја на ученици заразени со коронавирусот – едниот во Велес, а другиот во Скопје. Заразени се и двајца директори и еден педагог од велешките училишта. Од почетокот на школската година досега има 16 позитивни ученици, што според властите, не е пречка за продолжување на наставата со физичко присуство. Министерката за образование Мила Царовска вели дека овие ученици не се заразиле во училиштата, односно дека школите не се извор на зараза.

Видео на денот