Стил на неделата: новинарката Ивана Настеска

Биљана Стојановска, поетеса, за „Женски печат“ одбра стил на неделата, а според неа, тоа е новинарката Ивана Настеска.

– Не можам да одолеам кога ќе видам некој што носи сако или капут, а притоа ги комбинира со старки како Доктор Ху. Ја избрав новинарката Ивана Настеска, пред сè, затоа што е природна. Умее сосема шармантно да користи само црвен кармин, без никаква друга шминка.

Ивана Настеска

Впечатлива е во секоја смисла. Почнувајќи од специфичната фризура, па до парчињата облека што ги одбира. Редовно комбинира ретро-облека која кокетира со „андрграунд“-стилот со современи парчиња. Џемпери, плетени фустани, дезенирани капути, сакоа, џинс, интересни торби или чанти, во комбинација со старки или мартинки, се варијантите во кои често може да се види, и кои одаваат впечаток на елеганција, но и на оригиналност. Меѓутоа, облеката не ја прави Настеска она што е. Таа би имала посебен стил и кога би била облечена и во најобична бела или црна памучна маица, на пример. Зашто стилот не е само изборот на облека, туку како го носиш тоа што го носиш. А за да го носиш добро на себе мора да имаш нешто посебно во себе. Настеска е вистински борец за човекови права, секогаш на страната на послабиот, која активно работи во интерес на јавното и општото добро. Стилот на нежен, ем бруталално праведен борец, впишан е во кодот на нејзината ДНК, вели поетесата и новинарка Биљана Стојановска.

Биљана Стојановска
Видео на денот