Старо-новите лица во авганистанската влада, без жени и етнички малцинства, причина за разочараност кај меѓународната заедница

„Работиме на составување инклузивна влада која ќе го претставува целиот народ во Авганистан”, вети еден од талибанските лидери мула Абдул Гани Барадар, кога неодамна пристигна во Кабул за да започне разговори насочени кон формирање на раководство. Но зборовите се едно, а делата се друго. По објавувањето на составот на новата влада, стана јасно дека ветувањата … Продолжи со читање Старо-новите лица во авганистанската влада, без жени и етнички малцинства, причина за разочараност кај меѓународната заедница