ССМ во понеделник ќе го блокира влезот во Скопје

Штрајкувачкиот одбор – Претседателството на ССМ на денешната седница одлучи да продолжи преку други форми на синдикален притисок, незадоволството да го изразува на улица.

„Во понеделник, од 7 часот до 10 часот ќе застанеме на влезот на главниот град Скопје на раскрсницата во населба Автокоманда на бул. Александар Македонски со 16 Македонска бригада, а ќе бидат пропуштани само возила на итна медицинска помош, полиција, армија и пожарна. Пораката ќе биде јасна за пратениците кои не даваат поддршка и глас за предлог амандманот на ССМ со кој треба да има пари во буџетот за усогласувањето на платите. Работниците не се задоволни од нивната продуктивност и ангажман за надминување на работничките проблеми, а на овој начин пратениците нема да можат да стигнат во Собранието за да наплатат патни трошоци, а истото важи и за владините министри кои се глуви за работниците и работничките барања во оваа криза“, соопштија од ССМ.

Оттаму информират дека работниците и граѓаните однапред треба да го планираат нивното движење во наведениот период и да ја избегнат раскрсницата на бул. „Александар Македонски“ со „16 Македонска бригада“ или солидарно да се придружат на овој протест.

Видео на денот