Србија забранува болните од ковид дома да се „клукаат“ со антибиотици и витамини, вели д-р Беќаровски

Проф. д-р Нико Беќаровски Фото: Утрински брифинг/Слободен печат

Д-р Нико Беќаровски од Клиниката за токсикологија во објава на Фејсбук вели дека Србија строго ја забранува употребата на антибиотици и високи дози на витамини во лечење на ковид-19 во домашни услови.

– За да нема недоразбирања, во најновиот протокол за вонхоспитално лечење на болни со Ковид-19 во Србија строго се забранува употреба на антибитици и високи дози витамини!!!

Изгледа тоа што цела година го трубиме со моите колеги Никола Пановски и Драган Даниловски подобро го разбираат комшиите од домашните, напиша д-р Беќаровски.

Видео на денот