ZNM kërkon sanksione për qeveritarin e pafytyrë që debatoi me gazetarët

Foto: Shtypi i Lirë / Dragan Mitreski

Argumentimi dhe qëndrimi jo i duhur i zyrtarëve administrativë nga protokolli i qeverisë ndaj ekipeve gazetareske, rregulla të palogjikshme që kufizojnë hyrjen e gazetarëve dhe ndajnë fizikisht gazetarët nga kameramanët nga vendi i ngjarjes, qëndrim injorant ndaj çështjeve gazetareske, dhënie selektive të akreditimeve për media. janë disa nga lëshimet dhe gabimet që bëjnë institucionet gjatë kremtimit të sotëm të përkujtimit zyrtar para varrit të Goce Dellçevit në kishën “Shën. Spas” në Shkup, reagon ZNM.

“Aktiviteti është ende në vazhdim, gjë që u lë organizatorëve mundësinë që të korrigjojnë këto gabime dhe të takojnë gazetarët dhe videografët që ndodhen aty, sepse është obligim profesional i tyre të raportojnë për nevojat e qytetarëve dhe të kënaqin interesin publik”, thekson ZNM. .

Shoqata e Gazetarëve kërkoi sanksione për qeveritarët që u sollën vrazhdë ndaj punonjësve të medias të pranishëm sot në festën në Kishën e Shën. Shpëtimi.

- Sanksioni i qeverisë për veprimet e zyrtarit është vetëm hapi i parë që duhet të çojë në një ndryshim serioz të qëndrimit ndaj gazetarëve dhe punonjësve të medias. Theksojmë se zyrtarët administrativë nuk kanë kompetencë të komunikojnë me gazetarët në terren, madje paturpësisht i urdhërojnë se ku duhet të pozicionohen dhe si duhet ta bëjnë punën e tyre gazetareske. Po ashtu kërkojmë sqarim nga kryeministria se përse gazetarëve iu ndalua hyrja në godinën e “St. Shpëtim”, përgjigjet ZNM.

Asociacioni paralajmëron se vendimet e tilla të arbitrazhit jo vetëm që krijojnë praktikë të keqe për organizimin e ngjarjeve të ardhshme nga ana e Qeverisë, por edhe shqetësojnë komunitetin gazetaresk dhe kufizojnë gazetarët e pranishëm që të kenë qasje në ngjarje që janë me interes publik.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës