E di që je ti kur të telefonoj aoooo…

Sasho Ordanoski. / Foto: Free Press

Puna e policisë DUHET të jetë nën mbikqyrjen e vazhdueshme të publikut dhe të medias, natyrisht edhe të opozitës. Gjysma e krimit në Maqedoni - trafikimi dhe transporti i drogës, për shembull - është i PAMUNDUR pa pjesëmarrjen e policëve të korruptuar nga të gjitha "partitë" dhe "listat e kandidatëve të pavarur", me dhe pa uniforma. Por, mirë, kjo me viber grupin e policisë së Prilepit i kapërcen edhe batutat më qesharake për marrëzinë e policisë.

Ai kapi një polic peshku i artë. “Tri dëshira do t’i plotësoj, po të më lësh të shkoj”, i tha peshku. Dhe ai e la të ikte.

Shakatë për inteligjencën (jo) të policëve janë një nga stereotipet më të vjetra në shumë kultura. Por historia e xhandarëve të Prilepit, të cilët ditët e fundit po përpiqen t'ia “shesin” VMRO-DPMNE-së opinionit parazgjedhor, se dhjetëra pjesëtarë të policisë lokale, të udhëhequr nga shefat lokalë dhe komandantët e komisariateve, organizuan në një. Grupi VIBER ( ?! Arno se nuk i ka shkuar në mendje kolonel Dragan Kovackit në konferencën për shtyp të partisë që të veshë uniformën e oficerit të ARM-së, për të vepruar sa më bindës dhe autoritar...

VMRO-DPMNE në zgjedhjet lokale arriti një fitore bindëse në Prilep. Kandidati i tyre Borçe Jovçeski në raundin e parë “mundi” LSDM-në, duke fituar 55% të votave, me 7-8.000 vota të ndryshme nga kandidati kundërshtar Goran Sugareski. Çfarë u duhet atyre për ta zhvlerësuar atë sukses me përralla kaq naive policore?!

MPB-ja ka dalë me informatën se në ditën e zgjedhjeve në Prilep nuk është dërguar asnjë veturë për kontroll të jashtëzakonshëm teknik dhe se, në fakt, nuk është “shkruar” dënim për drejtim të paligjshëm. Dhe kjo është një praktikë shqetësuese, e cila tregon se policia ka vërtet një arsye “politike” për të vepruar gjatë zgjedhjeve, por në drejtim të kundërt nga ai që akuzohet rëndë: se abuzohet në mënyrë partiake nga pushteti aktual si mekanizëm presion mbi votuesit!

Gjysma e inteligjencës-sigurisë e mbledhur në selitë zgjedhore të partive tona pësoi një disfatë spektakolare politike në VMRO-DPMNE pasi - e konfirmuar me vendime përfundimtare të gjykatës - u zbulua shkalla mamuth e abuzimit të strukturave të sigurisë në qeverisjen e tyre të vendit. E dimë formalisht rezultatin e kësaj, sepse gjysma e asaj përbërje është në burg, gjysma tjetër në arrati jashtë vendit - dhe opozita jonë është e vendosur të mos e harrojë KURRË këtë lidership të LSDM-së! Sundimi i tyre shkoi aq mirë, derisa i ekspozuan…

Prandaj, "gjysma e tretë" e mbetur e nëntokës së sigurisë në mesin e anëtarëve të VMRO-së - ata rreth ish-presidentit Ivanov, të themi, as që i prekën - vazhdon praktikën e saj politike të krijimit të trazirave politike duke prodhuar afera "konfidenciale" dhe skandale për argëtim publik. Kjo përmbajtje tërheq gjithmonë vëmendjen. Facebook-u është plot me komplote dhe spekulime, si dhe me “burime” me përmbajtjen më fantastike. Një lajm i tillë me një paralajmërim serioz për një grup të armatosur të dyshuar që do të gjuante në qendrat e votimit, as më pak e as më shumë, në ditën e raundit të parë të votimit u dha nga Ambasada e SHBA-së në Shkup, për të treguar se gjoja ishin të manipuluar. me alarmante "Raporte konfidenciale" nga një parti politike lokale… Nesse.

Megjithatë, të mos keqkuptohemi: puna e policisë DUHET të jetë nën mbikëqyrjen e vazhdueshme të publikut dhe të medias, natyrisht edhe të opozitës. Gjysma e krimit në Maqedoni - trafikimi dhe transporti i drogës, për shembull - është i PAMUNDUR pa pjesëmarrjen e policëve të korruptuar nga të gjitha "partitë" dhe "listat e kandidatëve të pavarur", me dhe pa uniforma. Ka ende shumë punë për të bërë për kontrollin e brendshëm në MPB dhe për prokuroritë kompetente.

Por, mirë, kjo me viber grupin e policisë së Prilepit - sot kushdo mund të bëjë grup në Viber, t'i shtojë kujt të dojë numra telefoni dhe të fillojë të shkëmbejë mesazhe "konfidenciale" - i kalon edhe batutat më qesharake për marrëzinë e policisë. Megjithatë, në anën tjetër të "dramës" ka mendjet e policisë, kështu që rezultati disi del në barazim qesharak. Dhe e trishtuar.

Video e ditës