Zikov për mosmarrëveshjen me Bullgarinë: Unë i besoj Osmanit, ai nuk është lojtar solo

Ljupço Zikov, gazetar dhe analist / Foto: Free Press

Gazetar dhe analist politik Ljupço Zikov beson se pjesa shqiptare në Maqedoni aktualisht po e mban drejt çështjen bullgare.

- Unë dua të bëj haraç. Ata janë korrektë, politikisht dhe profesionalisht. Osmani po mundohet ta kryejë detyrën në mënyrë profesionale. Mirëpo, ministri nuk mund të bëjë asgjë pa u konsultuar me njerëzit kyç në grupin punues në Qeveri. Ai nuk është një lojtar i vetëm. Tani për tani po mban mirë, tha Zikov në emisionin “Vetëm e vërteta” në televizionin Kanal 5.

Ai vëren se "si aspekti serb ashtu edhe ai grek po qëndrojnë mirë në këtë situatë".

“Nuk kam pse të mos i besoj Osmanit se çështjet e identitetit nuk po negociohen”, tha Zikov.

Video e ditës