Zhan Mitrev në pyetje në Prokurori për “Gjak të Pistë”

Mjeku Zhan Mitrev sot është thirrur në pyetje në prokurorinë e Shkupit, pas rastit të hapur pas rrëfimit të IRL, për trajtimin e pacientëve me Covid me hemofiltrim.

- Është e vërtetë se personi është thirrur për t'u marrë në pyetje në prokurori për rrethana të caktuara në lidhje me çështjen e hapur në prokurori pas një njoftimi. Marrja në pyetje drejtohet nga prokurori që po trajton rastin, bëjnë të ditur Prokuroria për “Focus”.

Ky vendim i Prokurorisë vjen pas publikimit të filmit dokumentar “Dirty Blood” nga IRL.

Organizata gazetareske IRL në dokumentarin e saj bën me dije se hulumtimi i tyre ka përcjellë mënyrën se si ka funksionuar spitali gjatë pandemisë, ndërsa dokumentari konkret është realizuar në bazë të dëshmive lëvizëse të qytetarëve nga Maqedonia dhe Kosova dhe 24 raporte për punën e klinikës që janë verifikuar. per me shume se 22 muaj..

Dokumentari "Dirty Blood" i IRL me pretendime tronditëse për klinikën Jean Mitrev

Video e ditës