Rritja e kostove për ndërtimin e një shtëpie

Ndërtimi/ Foto: Free Press/Arkivi

Kostot e ndërtimit për ndërtimin e objekteve të reja të banimit individual në tremujorin e tretë të këtij viti ishin 0,4 për qind më të larta se në tremujorin e dytë, ndërsa kostot e materialeve ishin 1,8 për qind më të ulëta dhe kostot e punonjësve ishin 4,2 për qind më të larta.

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikave, krahasuar me tremujorin e tretë të vitit 2022, kostot e ndërtimit për objektet e reja për banim individual janë më të larta për 5,6 për qind, kostot e materialeve janë më të ulëta për 2,5 për qind dhe kostot e punonjësve janë më të larta. me 22,8 për qind.

Kostot e ndërtimit për objektet e reja të banimit individual janë të destinuara për rishikimin ose monitorimin e kostove të bëra nga kompanitë e ndërtimit gjatë procesit të ndërtimit të objekteve të reja të banimit individual. Përdoruesit kryesorë të të dhënave janë kompanitë e ndërtimit, të cilat i referohen lëvizjes së kostove të ndërtimit në përllogaritjet gjatë lidhjes së kontratave të ndërtimit.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës