Mori mallra dhe nuk pagoi, një zinxhir tregtar kroat gjobitet me 30 mijë euro!

Foto: “Shtypi i Lirë”, Dragan Mitreski

Agjencia për Mbrojtjen e Konkurrencës së Tregut ka gjobitur kompaninë tregtare TP Varaždin për shkelje të rëndë të Ligjit për Ndalimin e Tregtisë së Padrejtë në Zinxhirin e Furnizimit Ushqimor. Gjoba është 30.000 mijë euro.

Agjencia nisi procedurat ex officio kundër TA, e cila përfshinte zinxhirin e shitjes me pakicë Kitro, për të përcaktuar nëse shitësi me pakicë kishte imponuar praktika të padrejta tregtare ndaj furnizuesve bujqësorë dhe ushqimorë duke përdorur fuqi të konsiderueshme negociuese. Ndërkohë, dyqanet Kitro u morën nga Zinxhiri Kombëtar i Tregtisë (NTL). Kitro ka rreth 100 pika shitjeje me pakicë në katër rrethe: Varaždin, Medjumurje, Koprivnica-Križevačka dhe Krapino-Zagorje.

Agjencia ka përcaktuar se nga nëntori i vitit 2021 deri në dhjetor 2022, TP Varaždin u ka paguar mallrave furnitorëve brenda një periudhe më të gjatë se 60 ditë për produkte bujqësore dhe ushqimore që nuk konsiderohen të prishshme, pra më shumë se 30 ditë për produktet ushqimore që prishen, njofton Danica.hr. Kështu, disa fatura i ka paguar furnizuesit të produkteve të freskëta të qumështit më shumë se dy muaj pas dorëzimit, furnizuesit të bukës dhe produkteve të furrës më shumë se pesë muaj dhe furnizuesit të pulës së ngrirë, disa fatura janë paguar me tre muaj vonesë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës