Zelensky për rusët: Dikur donin të na shkatërronin me uri, dhe tani me errësirë ​​dhe të ftohtë

Foto: BBC / printscreen

Ukraina ka akuzuar Kremlinin se ka ringjallur taktikat gjenocidale të Stalinit ndërsa përkujton zinë e bukës së epokës sovjetike që vrau miliona ukrainas në dimrin e 1932-1933.

Në ditën kur Ukraina kujton viktimat e Holodomor, një zi buke masive dhe e shkaktuar qëllimisht gjatë epokës sovjetike, Ukraina po lufton një pushtim rus me ndërprerje të mëdha të energjisë të shkaktuara nga sulmet ajrore në termocentralet që Kievi thotë se synojnë të dëmtojnë vendosmërinë.

Dikur donin të na shkatërronin me uri, tani me errësirë ​​dhe të ftohtë”, shkroi Presidenti Zelenski në aplikacionin Telegram dhe shtoi: “Nuk duhet të thyhemi”.

Video e ditës